Miguel Abensour: La democràcia contra l'estat Jordi Riba
L’obra d’Abensour mostra la utopia i la democràcia com un element cabdal i d’actualitat, per aproximar-se de manera renovada a la comprensió dels nous moviments socials emergents; que justament es presenten en clau d’irrupció i amb voluntat de permanència. Hi ha en aquests, tal com l’obra abensouriana proposa, una clara politització de la societat civil, que es concreta en la presa de la paraula i l’acció originària. Es pot entreveure d’aquestes la voluntat de construcció de noves institucions que donin resposta clara i eficaç a les noves emergències socials, que sorgeixen permanentment, i que són semblants en la forma i en el fons a les injustícies combatudes pel poble de París al 1793: «Pain et institutions»; i que ara, actualitzades, agafen noms diversos.


Jordi Riba Jordi Riba és professor de filosofia a la Universitat Autònoma de Barcelona, professor visitant a la Universitat Paris 8 i membre associat al seu laboratori d’estudis i investigacions «Logiques contemporaines de la philosophie». La seva recerca actual se centra en l’estudi del paper de la filosofia en les formes democràtiques emergents. També, a més del treball sobre el filòsof francès del segle xix, Jean-Marie Guyau, ha desenvolupat el tema de la crisis permanent com a eina interpretativa de la modernitat. Ha publicat, entre d’altres, Republicanismo sin república (Barcelona: Bellaterra, 2014); La Fraternité réveillée (París: Harmattan, 2016); Un nouveau regard sur la solidarité (París: Harmattan, 2018), els dos darrers coordinats amb Patrice Vermeren; Crisis permanente (Barcelona: Ned ediciones, 2021) i Alain Badiou: Allò polític i la política (Barcelona: Gedisa, 2018 en català i 2021 en castellà).
Tema: Filosofia; Política; Democràcia; Utopia; Estat.

Conceptos clave:

Autores vinculados: Riba, Jordi

Publico: Iniciació al pensament filosòfic i polític del pensador, per interessats en l’anàlisi polític des de la filosofia.

IBIC: HP
Pensament Polític Postfundacional
Código 897029
ISBN 9788418914706
13,1x19,5
Pág. 120
Rústica con solapas
P.V.P. 12,9000 €
Precio sin iva 12,4 €
14 Junio 2022