Eventos


La Central del Raval (Carrer d'Elisabets, 6, 08001 Barcelona) | 19:00
Presentació de Jean-François Lyotard: Estètica i política

 


Amb l’autor, Gerard Vilar, acompanyat pels filòsofs Victòria Camps i Daniel Gamper
Gerard Vilar, catedràtic d’Estètica i Teoria de les Arts al Departament de Filosofia de la UAB i autor de l’assaig sobre Lyotard de la col·lecció Pensament Polític Postfundacional, reivindica la figura del filòsof francès a partir del seu concepte del diferend, “aquella diferència que es produeix quan els discursos d’uns i d’altres no troben una regla o principi comuns per entendre’s i per posar-se d’acord.” Llavors, la política, té com a funció buscar consensos i normes generals per resoldre les diferències d’interessos o visions? O, més aviat, com també és el cas de l’art i de la filosofia, té a veure amb la dissensió, la pluralitat irreductible de perspectives i les diferències inconciliables?

Parlarem d’estètica i política amb l’autor, acompanyat per Victòria Camps, catedràtica de Filosofia moral i Política a la UAB, i Daniel Gamper, director del Departament de Filosofia de la UAB i guanyador del Premi Anagrama d’assaig 2019.


La Lleialtat Santsenca (C/ Olzinelles 31 - Barcelona) | 19:00
Presentación de Contra la dominación

 


Tomás Ibáñez: “El relativismo contra las Fake News y la posverdad” A propósito de la 2ª edición ampliada de Contra la dominación.
A propósito de la 2ª edición ampliada de Contra la dominación.
Organizado con la cooperativa La Ciutat Invisible
. Conduce el acto Marc Dalmau
1