autor Palacio Avendaño, Martha

És Professora Lectora de Filosofia Moral i Política a la Universidad de Alcalá. Va estar vinculada a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Autònoma de Barcelona, en les quals va exercir la docència en qualitat de professora associada. També va ser professora en diverses universitats de Colòmbia i va col·laborar amb la UOC. Va ser membre de l’equip Barcelona Pensa com a coordinadora de la primera (2014) i segona edicions (2015). La recerca sobre pragmatismes i feminismes li va permetre obtenir el títol de doctora summa cum laude per la Universitat de Barcelona amb el premi extraordinari de doctorat de la UB.
Va ser visiting scholar a la New School for Social Research (Nova York) en dues ocasions, així com en el Centro de Estudos Sociais (CES) de la Universidade de Coimbra. És autora de la traducció El paternalismo libertario de Cass Sunstein i ha publicat diversos articles, ressenyes i capítols de llibre en els quals, partint d’autors com ara Richard Rorty, Nancy Fraser o Gloria Anzaldúa, aborda les qüestions del reconeixement, la justícia global, la solidaritat i la frontera.


Títulos publicados

Gloria Anzaldúa (1942-2004) va escriure sempre amb la convicció de que li pertocava pensar què signi?cava viure a la frontera: la que separa els Estats Units de Mèxic, la de ser lesbiana i mestissa.

Palacio Avendaño, Martha
Pensament Polític Postfundacional

1